Ik word acrobaat!

Palthe Huis

Terug naar het overzicht van aanbod

Omschrijving

Een grote gestreepte circustent, een piste met acrobaten, slangenmensen en jongleurs. Er zijn maar weinig dingen zo magisch als het circus! Circus is al een eeuwenoud fenomeen en sinds 2014 immaterieel erfgoed. Circusbureau Demiori neemt de leerlingen mee in het verleden en het heden van het circus en laten hen kennis maken met de basisbeginselen van circus.

In de kennis activerende les worden de kinderen voorbereid op de circusworkshop. Ze krijgen een kijkje in het circus van vroeger en nu en maken spelenderwijs (o.a. door middel van afbeeldingen en taal- en rekenspelletjes) kennis met de verschillende circusdisciplines.

 
De workshop:
Acrobaat met je eigen lichaam, in een piramide, op een balans bord en met jongleerballen. Spelenderwijs worden de leerlingen bewust van de mogelijkheden van hun lichaam. Leerlingen maken kennis met de beginselen van het circus: torens bouwen, gooien, vangen, balans, presentatie en humor. Uitgangspunt is het spelende circus en ontdekken van het lichaam in zowel beweging als expressie. Daarnaast is circus een krachtig sociaal middel met aandacht voor o.a.: zelfvertrouwen, respect, samenwerken, concentratie en verantwoordelijkheid.

In de 3e les gaan de kinderen een echte circusartiest spelen met geleerde vaardigheden en materialen (ballen, stoelen, medeleerlingen) die al in de klas aanwezig zijn. De kinderen laten elkaar enkele korte trucs zien (die eventueel ook kunnen worden gefilmd). Ook kunnen ze elkaar aankondigen als echte spreekstalmeesters.

Klik hier voor de lesbrief.

Doelgroep Groep 3, Groep 4,
Ervaringsvorm actief en Receptief
Discipline Cultureel erfgoed
Locatie In de Gymzaal, speellokaal of groot leeg lokaal
Duur 75 minuten
Max. aantal deelnemers 30 leerlingen
Kosten
  • Per 30 leerlingen zijn de kosten € 0,00
Periode of data Oktober t/m Mei
Begeleidend materiaal Deze 3 lessenserie bevat een lesbrief. Het circusmateriaal word verzorgd door Circusbureau Demiori.
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige oriëntatie
Aansluiting bij kerndoel 54, 56 en 58
Leerlijn
Vakoverstijgende mogelijkheden
Bijzonderheden
  • Cross-over met drama
  • Deze workshop wordt uitgevoerd door Circusbureau Demiori.

Vragen over dit aanbod?

Voor verdere informatie over dit aanbod kun je contact opnemen met Bea van Haren (b.vanharen@palthehuis)