Theater Sonnevanck

Terug naar het overzicht

Omschrijving

Theater Sonnevanck is een van de grote jeugdtheatergezelschappen van Nederland, behorend tot de Culturele Basisinfrastructuur. We zijn in heel Nederland (en ver daarbuiten) actief en maken professioneel jeugdtheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Ons kantoor en theaterzaal zijn gevestigd in een voormalig pakhuis in het hartje van Enschede. Hier werken we met een team van 13 vaste medewerkers, onze kantoorhond Lemmy en ruim 100 freelancers per jaar.

Theater Sonnevanck trakteert je op muziektheater dat een feest is voor ogen, oren, gevoel en verstand. Met aansprekende en humorvolle voorstellingen schudden we je verbeeldingskracht wakker.

We hebben een mooie website waarop alle informatie staat over onze komende voorstellingen. Kijk gerust eens rond.

 

Educatie

Visie

Theater Sonnevanck maakt muziektheater om kinderen te inspireren. Onze educatieve projecten verdiepen het verhaal, versterken de verbeelding en vergroten de beleving van muziektheater voor de kinderen in het publiek. Rondom de voorstellingen maken de kinderen niet alleen theater in de klas maar vaak spelen zij ook een belangrijke rol in de voorstelling zelf. We ontwikkelen alle projecten in samenwerking met groepsleerkrachten uit het basisonderwijs, daardoor sluiten onze voorstellingen en het educatiemateriaal naadloos aan op thema’s die op school spelen.


Leerlijn (CMK): De betekenis van Theater

Leerkrachten stellen ons vaak de vraag: ‘Hoe maak je theater op de basisschool?’ Op veel scholen moeten leerkrachten week- of maandsluitingen en zelfs musicals maken. Maar hoe maak je een theaterstuk dat voor kinderen én ouders interessant is?

De leerlijn De Betekenis van Theater ondersteunt leerkrachten in het onderzoeken, uitvoeren en evalueren van theater in de klas. In de lessen worden kinderen van elke leeftijdsgroep uitgedaagd om op hun eigen niveau een toneelstukje te verzinnen, oefenen en te presenteren. Zo leren de kinderen vanuit hun eigen klas muziektheater te bezoeken, beleven, creëren en waarderen.


Voor vragen/opmerkingen kan je terecht bij:

 

Contactpersoon Hedwig de Bruijn
E-mail contactpersoon info@ceppo-oldenzaal.nl

NADERE INFORMATIE

website: www.sonnevanck.nl