O-Art, Oldenzaals kunstenaars collectief

Terug naar het overzicht

Omschrijving

O-art is een kunstenaarsvereniging, met kunstenaars uit Oldenzaal, die hun ateliers in een voormalig schoolgebouw aan de Jacob Catsstraat 2 (in de Thij) in Oldenzaal gevestigd hebben.

Vanuit deze groep bieden enkele kunstenaars educatieve workshops aan. Wij willen vooral de fantasie en het beeldend vermogen van kinderen stimuleren. Wij reiken activiteiten aan op scholen, die verband houden met de nabije omgeving van het kind en willen kinderen de gelegenheid bieden hun eigen belevingswereld vorm te geven. Regelmatig zoeken wij daarbij de samenwerking met andere cultuuraanbieders binnen Oldenzaal, zoals de Bibliotheek, Museum de Pelgrim , Museum het Palthehuis , VVV en anderen. Dit om scholen zodoende een completer pakket aan te bieden en ook andere dimensies aan te boren zoals besef van cultureel erfgoed en literatuur.

Enkele voorbeelden van workshops:

  • Buig voor je held; ontwikkeld in samenwerking met Museum de Pelgrim. Kinderen gaan op zoek naar helden van vroeger en nu en maken/buigen van ijzerdraad en ander materiaal hun eigen held.
  • Maak je eigen gevelteken; ontwikkeld in samenwerking met de VVV. Kinderen duiken in de historie van de geveltekens (eventueel met een fietstocht) en maken daarna een eigentijds gevelteken van afvalmateriaal.
  • Maak je eigen landschap; Een landschap verbeelden middels verschillende, niet voor de hand liggende, technieken. Verschillende kunststromingen kunnen hierbij aan bod komen.
  • Doe de toybreak; Oud speelgoed mag afgebroken worden en opnieuw opgebouwd middels de eigen fantasie en met allerlei afvalmateriaal.

Ook kan men met de klas onze lokatie met de ateliers bezoeken en de dan lopende expositie bekijken. Aan de hand van een passend gemaakte vragenlijst kunnen de kinderen deelnemen aan een stukje kunstbeschouwing. Tevens kunnen daarbij bepaalde kunststromingen aan bod komen. Dit gebeurt op een interactieve manier en tegen een kleine vergoeding per kind. Vervolgens kan later, indien gewenst, een aansluitende workshop in de klas plaatsvinden.

Voor vragen kun je contact opnemen met Truus Nij Bijvank

Email: truusnijbijvank@gmail.com

Tel: 06-30612770

Website: www.oart-oldenzaal.nl

Contactpersoon Hedwig de Bruijn
E-mail contactpersoon info@ceppo-oldenzaal.nl

NADERE INFORMATIE

website: www.oart-oldenzaal.nl