DJEMBEM-PERCUSSIE

Terug naar het overzicht

Omschrijving

Als kinderen een djembé zien, willen ze erop slaan…..logisch toch!

Bemke Beernink is een gepassioneerd djembé-speler en onderzoeker van de Afrikaanse muziekcultuur. Hij verzorgt workshops djembé-spelen en is bevoegd om muziekles te geven op de basisschool. Daarbij geeft hij graag uitleg over de Afrikaanse muziek en –cultuur.
Djembéles is zinvol voor kinderen vanaf 8 jaar. Het bespelen van de Djembé is erg leuk en leerzaam; het is goed voor de bewegingscoördinatie en persoonlijke ontwikkeling.

Bemke maakt gebruik van een eenvoudig notatiesysteem dat hij zelf heeft bedacht; Rivima-idha (Ritmes visueel maken in doorlopende handzetting). Bij het les geven, maakt hij gebruik van “ritmische stenen”. Dit systeem biedt veel mogelijkheden en is gemakkelijk te begrijpen. Notenkennis is overbodig. Bemke is werkzaam in het onderwijs op het Twents Carmel College lokatie de Thij. Daar geeft hij ook af en toe djembélessen. Zijn notatiesysteem heeft hij hier kunnen uittesten en het wordt door iedereen enthousiast ontvangen.

Als vrijwilliger is Bemke betrokken bij het Afrikafestival in Hertme. Hierdoor heeft hij veel contact met Afrikaanse muzikanten. Hij bezit niet alleen djembé’s, maar ook doundouns (trommels met koeienvellen) en allerlei andere Afrikaanse ritme-instrumenten.

Voor informatie kun je hem mailen.
Indien gewenst, komt hij graag langs om kennis te maken.

E-mail: bemkebeernink@outlook.com

Contactpersoon Hedwig de Bruijn
E-mail contactpersoon info@ceppo-oldenzaal.nl

NADERE INFORMATIE

E-mail: bemkebeernink@outlook.com