Naar het Rijksmuseum

17-03-2015

Informatie over de Rijksmuseumbus

‘Ieder kind naar de Nachtwacht’, dat is de droom van het Rijksmuseum. Maar niet iedere school heeft hier de middelen voor. En omdat afstand geen barrière mag zijn, rijdt de Rijksmuseumbus vanaf 2 september 2013. Scholen vanaf 60 km vanaf de ring van Amsterdam kunnen deze bus boeken. Het vervoer is gratis, u betaalt alleen voor het programma in het museum. De bus haalt leerlingen uit groep 6, 7 en 8 op afgesproken tijd op en brengt ze na een leuke, leerzame dag in het Rijksmuseum, weer veilig thuis.
In februari 2013 werd het RijksmuseumLot in het leven geroepen door de Bankgiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Dankzij dit lot kan de Rijksmuseumbus scholen gratis vervoeren
Programma
Leerlingen ontdekken hoe het atelier van Rembrandt rook, voelen hoe zacht de jurk van het Melkmeisje was en proeven 17de-eeuwse specerijen uit verre landen. Het programma duurt 1,5 uur. Onze enthousiaste rondleiders zijn didactisch geschoold en zijn expert op het gebied van de kunst en geschiedenis van de Gouden Eeuw.
Ter voorbereiding op en ter verwerking van het schoolbezoek kunt u gebruik maken van onze lessuggesties. Deze vindt u op www.rijksmuseum.nl. U kunt zelf een geschikt programma voor uw leerlingen samenstellen. Ter afsluiting van het programma krijgen de leerlingen spannende battle vragen mee naar huis. De kennis van de leerlingen kan na het bezoek met deze quiz worden getoetst, zowel zelfstandig in de bus, als in groepsverband op school.
Afstand
De Rijksmuseumbus vervoert scholen die minimaal 60 km buiten de ring van Amsterdam zijn gevestigd. Er is ruimte om, voor of na het programma in het Rijksmuseum, andere activiteiten te doen in Amsterdam. Organisatie hiervoor ligt bij de school evenals de kosten voor het bijboeken van de extra tijd , zowel zelfstandig in de bus, als in groepsverband op school.t de bus. Kosten bedragen €80 per uur. Voor scholen tot 60 km vanaf de ring van Amsterdam rijdt de Turing Museumpleinbus en scholen binnen Amsterdam kunnen de Cultuurbus boeken.
Bus
Het busvervoer wordt verzorgt door Connexxion. De bus biedt plaats aan 60 personen en is voorzien van veiligheidsgordels.
Er is een wc, die in geval van hoge nood mag worden gebruikt
Er mag worden gegeten en gedronken in de bus.
Per 15 leerlingen behoren er minimaal 1 en maximaal 3 begeleiders bij te zijn. Dat zijn maximaal 56 leerlingen en 4 begeleiders.
In iedere bus reizen minimaal 45 leerlingen mee.
Kosten 
De Rijksmuseumbus is gratis. Voor de reis heen, de wachttijd tijdens de rondleiding en het vervoer terug hoeft u dus niets te betalen. Aan het programma in het Rijksmuseum zijn wel kosten verbonden. Kosten zijn inclusief begeleiders.
tot 15 leerlingen €75
van 16 tot 30 leerlingen €150
van 31 tot 45 leerlingen €225
van 46 leerlingen tot max 56 leerlingen €300
Contact 
Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de coördinator van de Rijksmuseumbus:
Sophie Tielrooij rijksmuseumbus@rijksmuseum.nl 
Telefoon: 020-6747064 
Te bereiken van maandag t/m donderdag van 09.00 - 17.00