Wakkerland (8+)

Stadstheater De Bond

Terug naar het overzicht van aanbod

Omschrijving

Wakkerland is een modern sprookje over een dromerig en moedig kind dat strijdt voor de natuur. In het decor vol visuele verrassingen luistert het publiek via een koptelefoon naar een spannend, theatraal hoorspel waarin Wakkerland tot leven komt.

Er staat online ook een youtube filmpje voor de leerkrachten. Deze voorafgaand NIET tonen aan de leerlingen i.v.m. het verrassingseffect. 


Laat een review achter

Geef je reactie op dit aanbod.
CEPPO kan je reactie hier dan plaatsen.

Doelgroep Groep 5, Groep 6,
Ervaringsvorm Receptief
Discipline Drama
Locatie Binnen de school, gymlokaal, drama lokaal of centrale hal. Minimale afmeting van; 8 mtr bij 6 mtr en 2,85 mtr hoog
Duur 60 minuten
Max. aantal deelnemers 30 leerlingen
Kosten
  • Per 30 leerlingen zijn de kosten € 180,00
  • Per leerling betaalt u € 6,00
Periode of data Gedurende het hele schooljaar in te plannen, op aanvraag.
Begeleidend materiaal
  • Ga met je leerlingen aan de slag met de speelse en uitnodigende educatie rondom de thematiek van de voorstelling. Op deze manier kijken de leerlingen met een actieve houding naar de voorstelling. Na de voorstelling kun je ontdekken of de leerlingen dingen hebben herkend in de personages en het verhaal, of juist niet.
  • Aansluitend bij de voorstelling wordt een passend educatie pakket ontwikkeld waarmee je d.m.v. verhalend ontwerp de leerlingen voorbereid op de voorstelling. Dit zou erg goed passen in een projectweek (verhalend ontwerp).
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige oriëntatie
Aansluiting bij kerndoel Kerndoel 54-55-57 en extra kerndoel 2 en 9
Leerlijn Theater Sonnevanck ontwikkelde voor CMK het programma: Compleet Cultuurpakket op Maat voor de hele klas/school, aangepast aan jouw wensen.
Vakoverstijgende mogelijkheden - De voorstelling sluit aan bij het vak Nederlands - De voorstelling sluit aan bij het thema ‘Gi-ga-groen’ van de Kinderboekenweek 2022 - De voorstelling sluit aan het thema: natuur, dromen en past ook goed bij vertrouwen, rust, wederzijds respect en burg
Bijzonderheden De doelgroep is groep 5 en 6 en eventueel 7.

Vragen over dit aanbod?

Voor verdere informatie over dit aanbod kun je contact opnemen met Marjo de Rooij ( mdrooij@stadstheaterdebond.nl)