Meedoe-concert Broer

Phion

Terug naar het overzicht van aanbod

Omschrijving

Deze voorstelling is UITVERKOCHT!

Opstaan om de Welkomstyell te doen, een swingende bodypercussie uit te voeren, te dansen en te zingen. Stilzitten gaat niet, je moét wel meedoen bij de muzikale voorstelling Broer. Samen met 500 andere leerlingen van basisscholen, acteurs van Theater Sonnevanck en het orkest, gaan de leerlingen dit concert beleven. Op deze manier zijn jouw leerlingen artiest in het concert!

Het verhaal
Broer is een voorstelling over de tweelingbroers Ketim en Raban die door hun hartenklop eeuwig met elkaar verbonden lijken, maar tegelijkertijd van elkaar verschillen als dag en nacht. Want wat als je kleine broertje jou een sufferd vindt? Wat als hij jou afpakt waar je het meest van houdt? Wat als jij je grote broer altijd te slim af bent? En als hij bijna zelf weggeeft wat hem het liefste is? Na een jarenlange ruzie wordt door een van de broers een verrassingsfeest georganiseerd. Hoe leg je een ruzie weer bij? Worden Ketim en Raban uiteindelijk toch nog beste broers? Gaan ze hun gezamenlijke hartenklop weer voelen?

Bekijk hier een sfeerimpressie van het concert: https://www.youtube.com/watch?v=AYMu4KTX2ig&t=1s

Doelgroep Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8,
Ervaringsvorm Receptief, actief
Discipline Muziek
Locatie 14.06.2024 Schouwburg Hengelo Beursstraat 44 7551 HV Hengelo | 18.06.2024 Muziekcentrum Enschede Noorderhagen 27 7511 EK Enschede. UITVERKOCHT!!!
Duur 60 minuten
Max. aantal deelnemers 500 leerlingen
Kosten
  • Per 1 leerlingen zijn de kosten € 6,00
Periode of data 14.06.2024 Schouwburg Hengelo | 18.06.2024 Muziekcentrum Enschede. UITVERKOCHT!!
Begeleidend materiaal 5 voorbereidende lessen. De lessen zijn volledig uitgewerkt en te geven via LessonUp op het Digibord. De kinderen leren het verhaal, de liedjes en de bodypercussie die terugkomen tijdens het concert.
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige oriëntatie
Aansluiting bij kerndoel 34/SO 3 (sociaal-emotionele ontwikkeling) 37/SO 52 (samenleven, waarden en normen) 54 (zingen, luisteren, bewegen)
Leerlijn -
Vakoverstijgende mogelijkheden Oriëntatie op jezelf en de wereld - Mens en samenleving (bijvoorbeeld lessen over respect, ruzie, vrijheid van meningsuiting, vooroordelen en gelijkwaardigheid)
Bijzonderheden
  • De school is zelf verantwoordelijk voor het vervoer naar de voorstelling.
  • De voorstelling is ondertussen UITVERKOCHT!!

Vragen over dit aanbod?

Voor verdere informatie over dit aanbod kun je contact opnemen met Hedwig de Bruijn (info@ceppo-oldenzaal.nl)