Kleine Neptunus

Phion

Terug naar het overzicht van aanbod

Omschrijving

Kleine Neptunus is een fonkelnieuwe, beeldende muziektheatervoorstelling in samenwerking met poppentheater Gnaffel. Het gaat over het verschil tussen dingen moeten en dingen willen. Over dat je soms niet alles in je eentje kunt oplossen. En dat hulp vaak uit onverwachte hoek komt.
Als zoon van Grote Neptunus, de heerser van de zee, wil Kleine Neptunus graag net zo groot als zijn vader zijn. Hij wil dezelfde dingen doen en mogen, maar als hij de drietand van Grote Neptunus inpikt, komt hij erachter dat dat niet zo makkelijk is. Het is de aanleiding voor de confrontatie van Kleine Neptunus met zichzelf, zijn vader én met de andere bewoners van de zee.
Deze voorstelling is geschikt voor leerlingen uit het reguliere onderwijs, alsook voor leerlingen uit Cluster 2- en NT2-onderwijs. We leveren op maat gemaakte lespakketten en er staan muziektolken op het podium die naast het verhaal ook de muziek vertolken.

Doelgroep Groep 3, Groep 4, Groep 5,
Ervaringsvorm Receptief
Discipline Muziek
Locatie Muziekcentrum Enschede Noorderhagen 27 7511 EK Enschede
Duur 45 minuten
Max. aantal deelnemers 500 leerlingen
Kosten
  • Per 1 leerlingen zijn de kosten € 6,00
Periode of data 17.11.2023
Begeleidend materiaal 2 voorbereidende lessen met instructiefilmpjes en 1 reflectieles. Op maat gemaakte lespakketten beschikbaar. Alle lesmateriaal is beschikbaar in LessonUp en kan worden gegeven via het digibord.
Aansluiting bij leergebied Kunstzinnige oriëntatie
Aansluiting bij kerndoel Kerndoelen: Naast kerndoel 54 kunstzinnige oriëntatie worden ook kerndoelen 40/SO 56 (verscheidenheid & eenheid), 34 (rekening houden met anderen) en Cluster 2: 25 (Taalbeschouwing) behandeld.
Leerlijn -
Vakoverstijgende mogelijkheden -
Bijzonderheden
  • De school is zelf verantwoordelijk voor het vervoer naar de voorstelling.
  • Ook geschikt voor SBO, SO cluster 2 en NT2 onderwijs .

Vragen over dit aanbod?

Voor verdere informatie over dit aanbod kun je contact opnemen met Hedwig de Bruijn (info@ceppo-oldenzaal.nl)