Schrijver Pieter Koolwijk op bezoek in de bibliotheek

Bibliotheek Oldenzaal

Terug naar het overzicht van aanbod

Omschrijving

 ‘Trollenjacht!’ riep ik en ik gooide de emmer met slootwater leeg, vol in zijn gezicht. ‘Wat de…’ De trol stapte naar achteren, zijn voet half op de rand van een autoband, en hij verloor zijn evenwicht. Als een omgehakte boom viel hij langzaam achterover, tussen de autobanden.’

Ties beleeft allerlei avonturen, dankzij zijn fantastische vriend Govert, zijn onzichtbare vriend. Soms brengt hij daardoor zichzelf in problemen. Of zijn ouders…

‘Goed zo!’ schreeuwde Gozert. ‘Versteent hij al?’ ‘Ik weet het niet…’ Ik deed een stap dichterbij om het beter te kunnen zien. ‘Volgens mij niet.’

Zijn ouders en ‘hoofdendokter’ Kees willen hem van zijn denkbeeldige vriendje afhelpen, er is iets helemaal mis met zijn hoofd. Dat wil Ties helemaal niet want…

‘Wat nou als wat Gozert me laat zien de echte wereld is? Dat alleen ik kan zien dat meneer Lort een echte trol is?’

Schrijver en Gouden Griffel winnaar Pieter Koolwijk (1974) heeft – zoals hij zelf zegt - een hoofd ‘bomvol fantasie’. In zijn boeken schuwt hij de moeilijke onderwerpen niet en neemt hij het graag op voor de buitenbeentjes van de maatschappij zoals in Gozert en Luna.  Zijn verhalen balanceren altijd op de grens van de werkelijkheid.  Hij brak door in de kinderboekenwereld met zijn boeken over Vlo en Stiekel. Daarna volgden Bens boot (waar hij een Vlag en Wimpel voor kreeg), Baas van de wereld en Prutje. Verder bekend van De Trollen van Leif, maar iedereen kent hem vooral van Gozert en Luna. Eerder dit jaar verscheen het laatste deel van dit drieluik: Missie afbreken.

Pieter komt op 27 en 28 november naar de bibliotheek vertellen over zijn werk en jij mag hem jouw vragen stellen!

Leerlingen hebben het meeste profijt van dit project als op school van tevoren de voorbereidende les wordt uitgevoerd door de groep.

Klik hier voor de lesbrief!

Doelgroep Groep 5, Groep 6,
Ervaringsvorm
Discipline Literatuur
Locatie Bibliotheek Oldenzaal
Duur 50 minuten
Max. aantal deelnemers 35 leerlingen
Kosten
  • Per 35 leerlingen zijn de kosten € 0,00
Periode of data 27 en 28 november 2023
Begeleidend materiaal Ter voorbereiding op het bezoek worden na aanmelding, door een medewerker van de bibliotheek, boeken van Pieter Koolwijk verzameld, verdeeld over de deelnemende groepen en rond half oktober op school afgeleverd.
Aansluiting bij leergebied Nederlands
Aansluiting bij kerndoel kerndoelen 1,2,3,4 en 7
Leerlijn
Vakoverstijgende mogelijkheden
Bijzonderheden
  • De schrijver ontvangt op zowel 27 als 28 november 4 groepen. Na inschrijving wordt contact opgenomen over de (nog) beschikbare tijd(en). Je mag een voorkeurstijd opgeven.
  • De tijdblokken zijn:
  • van 08.45 tot 09.35 uur
  • van 09.50 tot 10.40 uur
  • van 11.00 tot 11.50 uur
  • van 12.45 tot 13.35 uur
  • In totaal kunnen 4 groepen deelnemen. Op volgorde van aanmelding wordt een tijdblok gereserveerd. Wees er op tijd bij want vol=vol!
  • Komen er minder dan 3 groepen dan wordt de activiteit helaas afgelast en kan een andere keuze uit het kunstmenu worden gemaakt.
  • (De groep moet een bestaande groep zijn. twee groepen samengevoegd kan niet, maar een bestaande vaste combiklas wel)

Vragen over dit aanbod?

Voor verdere informatie over dit aanbod kun je contact opnemen met Danielle Bekkers (danielle.bekkers@bibliotheekoldenzaal.nl)