Schrijver Jeroen van Berckum op bezoek in de bibliotheek

Bibliotheek Oldenzaal

Terug naar het overzicht van aanbod

Omschrijving

‘Meneer Grommels gezicht verkleurde opnieuw. Het was niet meer rood. Nee, het was donkerpaars, net als een aubergine. ‘Nu is het genoeg!’ krijste hij. ‘Als wij jou niet gemeen kunnen maken, dan moeten anderen dat maar doen! Jij gaat naar de School voor Gemeneriken!’ Uit: De Gemeneriken.

Wat bedoeld was als kort verhaal voor zijn zoon, werd uiteindelijk een heel boek! En inmiddels heeft Jeroen van Berckum 12 jeugdboeken op zijn naam staan. Spannend, fantasierijk, ondeugend en soms met een educatief randje.

‘Directeur Tirana veegde de viezigheid van zich af en klom uit het gat. Aan het eind van de gang stonden twee jongens. Ze lachten in hun vuistje. Een van hen had een zaag in de hand. Aan het zaagsel te zien, had hij het gat in de vloer gezaagd. ‘Goed gedaan, jongens!’ schreeuwde directeur Tirana. ‘Alleen was het leuker geweest als er koeienmest in het gat had gelegen. Ik geef jullie een mager zesje.” Uit: De Gemeneriken.

Kinderen (en juffen en meesters) die dol zijn op verhalen waarin veel smerigheid voorkomt en waarin veel kattenkwaad wordt uitgehaald, kunnen hun hart ophalen!

Naast De Gemeneriken schreef Jeroen verder nog de serie Speurders van Morgen, De serie Meneer Musi Mago's Magische Muziekinstrumenten en twee bloedstollend spannende young adult (14+) boeken: Villa Vita Nova en De laatste vijf.

Op 4 en 5 maart 2024 komt Jeroen in de bibliotheek Oldenzaal vertellen over zijn werk en kun je hem ontmoeten en vragen stellen.

Klik hier voor de lesbrief!

Doelgroep Groep 7, Groep 8,
Ervaringsvorm
Discipline Literatuur
Locatie de Bibliotheek Oldenzaal
Duur 50 minuten
Max. aantal deelnemers 35 leerlingen
Kosten
  • Per 35 leerlingen zijn de kosten € 0,00
Periode of data 4 en 5 maart 2024
Begeleidend materiaal Ter voorbereiding op het bezoek worden na aanmelding, door een medewerker van de bibliotheek, boeken van Jeroen van Berckum verzameld, verdeeld over de deelnemende groepen en rond half januari op school afgeleverd.
Aansluiting bij leergebied Nederlands
Aansluiting bij kerndoel kerndoelen 1,2 en 9
Leerlijn
Vakoverstijgende mogelijkheden
Bijzonderheden
  • De schrijver ontvangt op zowel 4 als 5 maart vier groepen. Na inschrijving wordt contact opgenomen over de (nog) beschikbare tijd(en). Je mag een voorkeurstijd opgeven.
  • De tijdblokken zijn:
  • van 08.45 tot 09.35 uur
  • van 09.50 tot 10.40 uur
  • van 11.00 tot 11.50 uur
  • van 12.45 tot 13.35 uur
  • In totaal kunnen 4 groepen deelnemen. Op volgorde van aanmelding wordt een tijdblok gereserveerd. Wees er op tijd bij want vol=vol!
  • Komen er minder dan 3 groepen dan wordt de activiteit helaas afgelast en kan een andere keuze uit het kunstmenu worden gemaakt.
  • (De groep moet een bestaande groep zijn. twee groepen samengevoegd kan niet, maar een bestaande vaste combiklas wel)

Vragen over dit aanbod?

Voor verdere informatie over dit aanbod kun je contact opnemen met Danielle Bekkers (danielle.bekkers@bibliotheekoldenzaal.nl)