MIRREWINTERHOORNBLOAZERS OL'NZEL

Terug naar het overzicht

Omschrijving

Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel
Stichting Midwinterhoornblazers Oldenzaal

Deze stichting bestaat uit circa 55 enthousiaste midwinterhoornblazers (jongens/meisjes en heren/dames) in de leeftijd van 8 tot 88 jaar.
Hun doel is, het in ere houden van een eeuwenoude Twentse traditie tijdens de adventsperiode.
Het blaasseizoen start officieel op de 1e zondag van de advent en eindigt op 6 januari, Driekoningen. In die periode zijn de tonen uit de midwinterhoorn te horen vanaf onder meer de toren van de Oldenzaalse Plechelmusbasiliek en wordt er geblazen bij kerken, scholen, verpleeg- en verzorgingshuizen en kerstmarkten. Daarnaast organiseert de stichting op de 1e zondag van de advent een wandeltocht. En op de kortste dag van het jaar (21 december) wordt de Zonnewende (Germaanse Joelfeest) georganiseerd in samenwerking met het pastorale team. Op 6 januari als afsluiting van het blaasseizoen is er een samenkomst in de tuin van het PaltheHuis voor alle Oldenzaalse midwinterhoornblazers die de traditie in ere willen houden.
Ook biedt de stichting het traditionele maken van de midwinterhoorn aan d.m.v. cursussen.

Sinds 2013 is het midwinterhoornblazen erkend door Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland. De Oldenzaalse midwinterhoornblazers zetten zich in om de traditie levend te houden en door te geven.

De Midwinterhoornblazers Oldenzaal kunnen een les verzorgen in de klas van groep 7 of 8. Het verhaal achter de midwinterhoorn komt daarbij aan bod, alsook informatie over het maken en het bespelen van het Instrument. Kinderen kunnen het instrument daarbij bekijken, vasthouden en uitproberen.
Klik hier voor meer informatie en kijk ook op de pagina erfgoededucatie van deze website.

Voor vragen kun je contact opnemen met Hermy oude Veldhuis

E-mail: veurman@midwinterhoornoldenzaal.nl
Tel: 06-45953125
Website: www.midwinterhoornoldenzaal.nl

Laat een review achter

Geef je reactie op dit aanbod.
CEPPO kan je reactie hier dan plaatsen.

Contactpersoon Hedwig de Bruijn
E-mail contactpersoon info@ceppo-oldenzaal.nl

NADERE INFORMATIE

website: www.midwinterhoornoldenzaal.nl